Buchty bez kynutí

4 žloutky, 500 g hladké mouky, ¼ l mléka, 2 dcl oleje, cukr, kvasnice na nádivku 2 tvarohy, vejce, cukr, rozinky, troška rumu, vanilkový cukr, citronová kůra povidlí na drobenku máslo, cukr krupice, hrubá mouka

 Jak postupuje ing. A. Z.:

  1. Nachystá si nádivku: spaří rozinky, zalije troškou rumu. Rozmíchá tvaroh, celá vajíčka, cukr (dává umělé sladilo), vanilkový cukr, citrónovou kůru, rozinky.
  2. Udělá drobenku a dá ji do chladu (na mrazák).
  3. Udělá kvásek: přiměřeně kvasnic, lžička cukru, vlažné mléko, trochu mouky.
  4. Těsto dělá robot z předepsaných surovin.
  5. Lžičkou hned vykrajuje kousky těsta, dává je na pomoučený vál, udělá placička, na každou dá hrudku tvarohu, zabalí a klade na plech, na který předtím položila papír na pečení. Buchty dávat dál od sebe, aby se neslepily, protože mírně nakynou.
  6. Rozmíchá žloutek s trochou mléka a potírá štětečkem okraje buchet (napřed je trochu stlačí, aby byly placatější).
  7. Do středu dá trochu povidlí a trochu je do buchty zamáčkne.
  8. Na povidlí dá trochu drobenky a zase trochu opatrně zamáčkne.
  9. Dává do přiměřeně vyhřáté trouby a peče do zlatova.

Seznam receptů