Seznam receptů

 


Mám docela dobrej recept na nakládaný hermelín. Co se týče množství sýru a poměrů druhů koření záleží to jen na chuťových buňkách jedince a na tom, jaké koření preferuje. Místo hermelínu lze použíti kamadet, je levnější... Potřebujem: česnek (nakrájený na plátky), drcený černý pepř, tymián, mletou papriku (sladkou), chilli, nebo feferonu, drcené jalovčinky, bobkový list, nové koření olej; (4kuličky nového koření,4 jalovčinky,
8 kuliček pepře, 1 bobkový list, lžička tymiánu, 1/2 lžičky papriky,  1/2 feferony, 8 stroužků česneku myslím na 3 hermelíny) - tyhle poměry jsou ale fakt debilní, nejlíp je to okořeněné od oka. Hermelín se buď rozřízne na plátky či na menší kousky, vrstva sýru se posype směsí koření, poklade se to česnekem, foukne se tam bobkový list a ZAKAPE olejem, atd. Feferonka se tam může dát celá, kdo má radši ostré, tak si ji rozdrtí. Hermelín by neměl v oleji plavat, jak to známe z hospody, protože pak olej a hermelín žlukne a není to po určité době vůbec dobrý. Doporučuji fouknout to tak na týden do ledničky, pak je to v pohodě. Jo a sklenice by se měla obden otáčet aby se olej dostal i na ostatní sýr nejenom na ten vespod sklenice.


Dama con l’ermellino (Cecilia Gallerani),  Leonardo