Vaječná tlačenka

Přecedíme Moravanku, nálev schováme.

Vařená studená vejce, zeleninu (Moravanka bez feferonky!), cibule, salám – vše nakrájíme na malé kousky (vejce na kráječi na vejce) a smícháme ve větší míse s majolkou.

Nálev z Moravanky rozředíme vodou na obsah 3 dl, ale použijeme pouze 2 dl, 1 dl vylijeme.

2 dl tohoto nálevu necháme vařit s masoxem, odstavíme. Do horké vody sypeme za stálého míchání želatinový prášek (asi 30 g), až se želatina rozpustí, přilijeme 3 dl studené vody, zamícháme a přidáme do směsi.

Osolíme a okořeníme dle vlastních zvyklostí, promícháme a dáme do alobalem vyložené formy na srnčí hřbet. Necháme vychladnout a na noc dáme do ledničky.

Seznam receptů