Editorial

Vol.14,No.1(2013)

Abstract

Vážení čtenáři,

připravili jsme pro vás další číslo Pro-Filu. Doufáme, že v předkládaném čísle naleznete studii,  recenzi nebo informaci, která vás zaujme. První letošní číslo otevírá studie Dagmar Pichové Du Marsaisův Filozof a po úvodní studii následuje její překlad textu francouzského gramatika a filozofa Césara Chesneau Du Marsais s názvem Filozof, jehož originál vyšel v roce 1743. Mikroblok věnovaný dějinám filozofie doplňuje studie Radima Kočandrleho s názvem Anaximenova koncepce oběhů nebeských těles.

Soudobá filozofie je zastoupena studiemi Mariána Zouhara Je možné brániť kontextualizmus? Odpoveď Lukášovi Likavčanovi. Oddíl věnovaný soudobé filozofii doplňuje stať Evy Žáčkové s názvem Proč by se měl filozof vědy zajímat o simulace?

Číslo doplňují recenze a kritické studie. V informační části čísla upozorňujeme na knihy z produkce nakladatelství dybbuk. Nakladatelství dybbuk vydalo v roce 2012 a 2013 v edici populárně-vědecké literatury překlady filozoficky inspirativních knih současných neurovědců a psychologů. 

Přeji nerušenou četbu.

Metrics

9

Views

3

PDF (Čeština) views