The Development of an Intergenerational Centre in the UK: How Several Generations Used the Centre and Interacted with(in) the Building

Julie Melville

Abstrakt


This article tells the story of the development of the UK's first purpose-built intergenerational centre (the Centre) in London, England. More specifically, this article focuses on what happened once the Centre actually opened and participants were able to make practical use of it. Findings presented in this article are used to examine how different people use the Centre and interact in its communal spaces, and whether interactions differ with age or relationships between users. The article also considers whether the presence of particular people or groups in the Centre influences the nature and levels of interaction among the generations. The article articulates key lessons learned for other local councils and for the wider international community seeking to develop and design purpose-built intergenerational centres.

Klíčová slova


intergenerational spaces; intergenerational learning; environment

Celý článek:

PDF (English)


 


Časopis Ústavu pedagogických věd FF MU.

Výkonná redakce: Klára Šeďová, Roman Švaříček, Zuzana Šalamounová, Martin Sedláček, Karla Brücknerová, Petr Hlaďo.

Redakční rada: Milan Pol (předseda redakční rady), Gunnar Berg, Michael Bottery, Hana Cervinkova, Theo van Dellen, Eve Eisenschmidt, Peter Gavora, Yin Cheong Cheng, Miloš Kučera, Adam Lefstein, Sami Lehesvuori, Jan Mareš, Jiří Mareš, Jiří Němec, Angelika Paseka, Jana Poláchová Vašťatková, Milada Rabušicová, Alina Reznitskaya, Michael Schratz, Martin Strouhal, Petr Svojanovský, António Teodoro, Tony Townsend, Anita Trnavčevič, Jan Vanhoof, Arnošt Veselý, Kateřina Vlčková, Eliška Walterová.

Časopis vydává čtyři čísla ročně.

ISSN 1803-7437 (print), ISSN 2336-4521 (online)