Filosofická otázka – Hra o svobodě

Filosofické divadlo si vás dovoluje pozvat na svou zbrusu novou hru! Filosofická otázka je hra o predikcích, důsledcích a osudu. Je to hra o nevyhnutelném a ovlivnitelném. Zejména je to hra o svobodě.
Zamyslete se a buďte k sobě poctiví – udělali jste v životě alespoň jedno skutečně svobodné rozhodnutí? Opravdu? V životě, který podléhá zvůli úřadů, diktátu emocí, neúprosným přírodním zákonům? Je možné se svobodně rozhodnout ve světě, kde každá příčina má svůj důsledek?
Dan na tom trvá. Nezastavitelné pohyby na Nejvyšších Místech dospěly k závěru, že filosofie je zbytečná a bude se rušit, a to se mu nelíbí. Ne teď, když konečně našel svoji Tezi. A tak se rozhodl podat návrh na projekt – projekt projektů, který jednou provždy vyřeší filosofickou otázku. Jen ať filosofové ukáží, co skutečně dovedou, když se jim nechá volná ruka! Jenomže ve světe „mělo by“ a „bude“, nadřízených a podřízených, touhy a rozumu je někdy těžké udržet si přehled o tom, kdo je za co zodpovědný. A každá cesta dlážděná dobrými úmysly je vždycky předurčená skončit na jednom jediném místě...


Pořadatel
Katedra filozofie (Filozofická fakulta)
Odpovědnost
Mgr. Michal Stránský, Ph.D.
Další informace, fotografie nebo videa k události
https://www.facebook.com/events/422533111524425/

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.