TAČR - Harmonogram vyhlašování soutěží v roce 2020

7. 4. 2020 Monika Kellnerová TAČR

V souvislosti s aktuální situací, které zapříčinilo mj. i změny v rozpočtu TAČRu na rok 2021, rozhodlo předsednictvo TA ČR o změnách v plánu vyhlašování veřejných soutěží pro letošní rok.

Změny v plánovaném vyhlašování veřejných soutěží v tomto roce se týkají Programu „DOPRAVA 2020+“, ve kterém bude alokace finančních prostředků na veřejnou soutěž ve výši 400 mil. Kč. Veřejná soutěž v Programu „Prostředí pro život“ bude vyhlášena v květnu 2020 v 1. podprogramu s alokací 152 mil. Kč. V Programu ZÉTA, který je zaměřen na zapojení mladé generace do výzkumu, letos nebude veřejná soutěž vyhlášena.
V Programu ÉTA bude veřejná soutěž uskutečněna s alokací 250 mil. Kč. U programů THÉTA a Národní centra kompetence dojde k posunu vyhlášení veřejných soutěží na prosinec s tím, že zahájení realizace projektů se předpokládá nejdříve od ledna 2022.

„Tyto změny zajistí uskutečnění všech veřejných soutěží resortních programů a hladký průběh realizace a podpory pro projekty z programů administrovaných TA ČR. Přes současná omezení funguje TA ČR na plný výkon. Veškeré činnosti provádí velmi efektivně digitální formou a je svým klientům k dispozici online či na telefonu,“ uvedl Petr Konvalinka, předseda TA ČR. 

Zároveň TA ČR slíbil, že pokud budou uvolněny další prostředky ze státního rozpočtu na podporu výzkumu, vývoje a inovací, pokusí se zajistit navýšení alokací plánovaných veřejných soutěží, případně vyhlásit další veřejné soutěže.

Aktualizovaný harmonogram naleznete na oficiálních stránkách TAČR pod tímto odkazem.

Odkaz na oficiální stránky TAČR. 

 

O vyhlášení jednotlivých soutěží Vás budeme informovat prostřednictvím aktualit. 

 

 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.