Výzva - Revitalizace kulturního dědictví

Ministarstvo financí ve spolupráci s Ministerstvem kultury vyhlásilo výzvu k předkládání žádostí o grant na financování projektů z Fondů EHP v rámci programu Kultura se zaměřením na revitalizaci movitého a nemovitého kulturního dědictví.

17. 12. 2019 Alžběta Dvořáková Mezinárodní ostatní


Výzva je určena všem, kteří usilují o obnovu zapsaných kulturních památek a o jejich oživení. Cílem je podpořit takové projekty, které propojí ochranu a obnovu památky s moderním a inovativním způsobem využití, které bude trvale udržitelné a bude mít pozitivní dopad na rozvoj regionu a život místních obyvatel. Podpora je zaměřena na regionálně a místně velmi významné nemovité a movité kulturní památky. Podpořeny budou aktivity, které památku nejen ochrání a obnoví, ale také ji v maximální míře zpřístupní veřejnosti.

V rámci nemovitého kulturního dědictví se výzva týká nemovitých kulturních památek (KP), které jsou evidovány v Ústředním seznamu kulturních památek ČR.

V rámci movitého kulturního dědictví se výzva týká sbírkových předmětů a sbírek muzejní povahy, evidovaných v centrální evidenci sbírek; movitých kulturních památek (KP), které jsou evidovány v Ústředním seznamu kulturních památek ČR; písemného kulturního dědictví, resp. jeho nejvýznamnější části.

Výtah nejdůležitějších informací o nastavení výzvy, zpracovaný OPR, si můžete stáhnout ZDE. Seminář pro žadatele se uskuteční v Praze 15. 1. 2020.

Všechny důležité informace o zaměření výzvy, oprávněnosti žadatelů i partnerů, oprávněných aktivitách a způsobu hodnocení, Pokyn pro žadatele s řadou příloh naleznete ZDE.

V případě zájmu o tuto výzvu prosím kontaktujte Ing. Alžbětu Dvořákovou.

Harmonogram

Zahájení příjmu žádostí: 15. 1. 2020

Ukončení příjmu žádostí: 31. 3. 2020 do 12h


Kontaktní osoba


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.