Zjistěte zatím, na co se můžete těšit nejen na naší fakultě, ale také v Brně. Přinášíme užitečné tipy, jak se učit k maturitě.

Web pro uchazeče  |  E-přihláška  |  10
27. 4. 2023, 14:46

Newsletter pro zájemce o studium na FF MU

Přijímačky jsou za námi, co bude dál?

Ahoj všem!

Zdraví vás opět Šarlota – studentka (nejen) filozofie na fildě v Brně. Píšu vám opět ohledně přijímacího řízení, tentokrát jen stručně.  Ať už jste psali TSP nebo skládali oborové zkoušky, přijímačky máte všichni za sebou. Teď nám prosím dejte chvíli, abychom vše vyhodnotili.

Nejpozději do 3. května naleznete ve svých e-přihláškách bodové hodnocení oborových testů i percentily TSP. Posléze zasedne přijímací komise děkanky, která vše vyhodnotí. Na fakultě máme opravdu hodně studijních programů, všechny je můžete libovolně spojovat do sdružených studií a každý má své specifické podmínky pro přijetí. Zpracování výsledků tedy chvíli potrvá, ale nejpozději do konce května naleznete ve svých e-přihláškách navržení či nenavržení na přijetí. Poté budete muset v případě úspěchu do 20. června vložit do e-přihlášek v autorizované konverzi svá maturitní vysvědčení a v polovině července se budete moci zapsat do studia a začít se připravovat na první semestr studia. Ale k tomu vám ještě vše potřebné včas napíšeme.

V mezičase vám nabízíme několik možností, jak se podívat na fakultu a zjistit, čím se zde zabýváme a na co se můžete těšit, ale také proč je právě Brno městem, kde určitě chcete strávit svá studentská léta.

Jak řekl řecký filozof Sókratés, život bez zkoušek nestojí za žití. Tak se mějte krásně a držím palce u maturity!

Šarlota Sedláčková
studentka FF MU

Jaké jsou šance na přijetí? Napoví loňské výsledky

Mnohé z vás zajímá, kolik uchazečů a na základě jakých výsledků budeme přijímat do jednotlivých programů. Počty budou podobné jako v loňském roce, představu si tedy můžete udělat z loňských výsledků.

Zjistěte více
 

Naučte se vytvářet mnemotechnické pomůcky (nejen) k maturitě

Zapomeňte na taháky. Jestli vám učení neleze do hlavy, proč si ho neudělat zajímavější? Poradíme vám, jak si můžete vytvářet vlastní neotřelé pomůcky.

Zjistěte více

Proč jít na FF MU? Objevte osm hlavních důvodů

Moderní areál v centru Brna, pestrá nabídka předmětů, bohatý spolkový život – to je Filozofická fakulta Masarykovy univerzity. Pokud stále váháte, pro kterou školu se rozhodnout, je tento článek přesně pro vás.

Zjistěte více

Sledujte přednášky (nejen) z nocí vědců a virtuální prohlídky

Zjistěte online na našem YouTube kanálu, čím se na fakultě zabýváme. Můžete také využít virtuální procházku fakultou včetně jejího podzemí.

Zjistěte více
 

Studujte v mikrokurzech z různých oborů

Můžete se zdarma zapsat do některého z online kurzů pro veřejnost, které jsou dostupné na našem portálu Humanitní vědy dokořán, a vzdělávat se už teď.

Zjistěte více

Co nás čeká v následujících měsících

st 3. 5. 2023

Percentil TSP i body oborovek v e-přihlášce

Po skončení všech termínů TSP naleznete v e-přihlášce kromě počtu bodů, který jste tam měli možnost vidět hned, také vypočítaný percentil. Body získané u oborových zkoušek uvidí po jejich vyhodnocení rovněž v e-přihlášce.

st 31. 5. 2023

Celkový výsledek přijímacího řízení v e-přihlášce

Výsledky přijímacího řízení zveřejní fakultní přijímací komise na přelomu května a června. Návrh na přijetí nebo rozhodnutí o nepřijetí najdete vždy ve své e-přihlášce.

čt 1. – út 20. 6. 2023

Dodání maturitních vysvědčení

Abyste se mohli v případě přijetí zapsat do studia, musíte nejprve doložit, že jste složili maturitní zkoušku. Do 20. června tedy přímo do e-přihlášek nahrajete maturitní vysvědčení v tzv. autorizované konverzi, kterou získáte na místech CzechPoint. Detailní pokyny ke vkládání do e-přihlášek se včas dozvíte.

po 10. – st 12. 7. 2023

Zápis do studia

Jakmile ověříme vaše maturitní vysvědčení, budete se moci zapsat ke studiu, získáte přístup do informačního systému a začnete se chystat na první semestr studia. Vše proběhne online a detailní návod se včas dozvíte.

po 11. – pá 15. 9. 2023

Orientační týden a zahájení výuky

Je to sice ještě daleko, ale kdybyste si chtěli poznačit do svých diářů, podzimní semestr začne v pondělí 18. září. Už týden před tím však pro vás budou připravena oborová informační setkání a další akce, které vám pomůžou se v novém prostředí dobře zorientovat.

Další události najdete v kalendáři akcí na webu nebo nás sledujte na Facebooku či na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat

Spolky Filozofické fakulty: Od Majálesu k absurdnímu dramatu a Leoši Janáčkovi  Externí odkaz

Díky umělé inteligenci můžeme oživit Dvořáka, ale i lépe poznat sami sebe, říká student FF MU  Externí odkaz

Rozvíjející technologie umělé inteligence vnímá MU především jako výzvu  Externí odkaz

Ve volbách vybíráme následníka Masarykova trůnu, říká historik  Externí odkaz

Filozofická fakulta nabídla studentům osobní antikvariát  Externí odkaz

Filda v Brně mi otevřela oči, říká Běžící češtinář  Externí odkaz

Nahlédněte do podzemí fakultního areálu na Arna Nováka  Externí odkaz

Odkaz  Web pro uchazeče Odkaz  E-přihláška Odkaz  Navštivte nás Odkaz  Starší newslettery

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     Discord     Twitter     LinkedIn     Youtube     SoundCloud