Blahopřejeme přijatým, nepřijatí však mají ještě šanci. Zápisy do studia proběhnou online, nejprve je potřeba dodat maturitní vysvědčení.

Web pro uchazeče  |  E-přihláška  |  11
28. 5. 2023, 20:49

Newsletter pro zájemce o studium na FF MU

Je rozhodnuto, výsledky najdete v e-přihláškách

Ahoj všem!

Zdraví vás opět Šarlota z brněnské fildy. Již bylo rozhodnuto a všichni máte ve svých e-přihláškách celkový výsledek přijímacího řízení. Detaily (počet bodů, své pořadí atd.) naleznete v přiloženém dokumentu, který se vám v e-přihlášce, pokud tam už není, objeví nejpozději do konce května.

Pokud to nevyšlo, nemusíte ještě úplně věšet hlavu. Jestliže jste nebyli přijati z kapacitních důvodů, možná se na vašem oboru uvolní místo po zápisech do studia. V takovém případě bychom vám dali vědět e-mailem. Také ještě doporučuji sledovat přes léto náš web, do některých programů se určitě bude vypisovat dodatečné přijímací řízení.

Pokud e-přiláška svítí zeleně, přijměte srdečné blahopřání! Nicméně k tomu, abyste se stali studenty naší skvělé fakulty, je třeba udělat ještě dva důležité kroky: nejprve vezměte své maturitní vysvědčení, skočte s ním na poštu pro jeho autorizovanou konverzi a nahrajte ji do 20. června do e-přihlášky. Potom se v červenci zapište do studia. Provedete to online přímo v e‑přihlášce, ověříte svoji totožnost a pak už se můžete začít chystat na první semestr studia. Přesné pokyny vám ještě včas zašleme. Pokud se z nějakého důvodu v červenci zapsat nezvládnete, budete moci využít ještě náhradní termín zápisu v září. Ale pozor, pro místa na kolejích nebo v některých kapacitně omezených předmětech se na vás pak už nemusí dostat.

Držím palce u právě probíhajících maturit a budu se těšit na viděnou s vámi již brzy!

Šarlota Sedláčková
studentka FF MU

Jak se zapsat do studia krok za krokem

Potřebujete poradit, kde získat autorizovanou konverzi maturitního vysvědčení, jak přesně ji vložit do e-přihlášky nebo jak se omluvit z červencového termínu zápisu? Všechno naleznete na našem webu.

Zjistěte více
 

Proč jít na FF MU? Objevte osm hlavních důvodů

Moderní areál v centru Brna, pestrá nabídka předmětů, bohatý spolkový život – to je Filozofická fakulta Masarykovy univerzity. Pokud stále váháte, pro kterou školu se rozhodnout, čtěte tento článek.

Zjistěte více

Projděte si fakultu

Vydejte se s námi na prohlídku budov hlavního areálu, v nichž se snoubí moderní vybavení s odkazy k antické tradici naší civilizace. V podzemí můžete dokonce navštívit protiatomový kryt.

Vstupte
 

Poslechněte si fakultu

Zkusili jste někdy zavřít oči a zaposlouchat se do svého okolí? My ano. Záznam atmosféry života na filozofické fakultě připravili metodou terénního nahrávání v rámci výuky sami studenti.

Poslouchejte

Co nás čeká v následujících měsících

po 29. 5. – út 20. 6. 2023

Dodání maturitních vysvědčení

Abyste se mohli v případě navržení na přijetí zapsat do studia, musíte nejprve doložit, že jste složili maturitní zkoušku. Do 20. června tedy přímo do e-přihlášek nahrajete maturitní vysvědčení v tzv. autorizované konverzi, kterou získáte na místech CzechPoint (na Slovensku se stejná služba jmenuje zaručená konverzia). Detailní pokyny ke vkládání do e-přihlášek najdete na našem webu.

po 10. – st 12. 7. 2023

Zápis do studia

Jakmile ověříme vaše maturitní vysvědčení, budete se moci zapsat do studia: získáte přístup do informačního systému a začnete se chystat na první semestr studia. Vše proběhne online a detailní návod najdete již nyní na našem webu.

po 11. – pá 15. 9. 2023

Orientační týden 

Týden před začátkem výuky pro vás připravujeme setkání, která vám pomohou se nejen zorientovat na fakultě, ale také se seznámit s vašimi vyučujícími a spolužáky.

po 18. 9. 2023

Zahájení semestru

Další události najdete v kalendáři akcí na webu nebo nás sledujte na Facebooku či na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat

Rozvíjející technologie umělé inteligence vnímá MU především jako výzvu  Externí odkaz

Spolky Filozofické fakulty: Od Majálesu k absurdnímu dramatu a Leoši Janáčkovi  Externí odkaz

Výzkum nejstaršího evropského piva inicioval brněnský archeolog  Externí odkaz

Filozofická fakulta nabídla studentům osobní antikvariát  Externí odkaz

Filda v Brně mi otevřela oči, říká Běžící češtinář  Externí odkaz

Léto plné zážitků na filozofické fakultě  Externí odkaz

Odkaz  Web pro uchazeče Odkaz  E-přihláška Odkaz  Navštivte nás Odkaz  Starší newslettery

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     Discord     Twitter     LinkedIn     Youtube     SoundCloud