The WeChat public platform: strengthening HSS academics’ global competitiveness in non-English speaking countries

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

LU Jinjin

Rok publikování 2020
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj CULTURE EDUCATION
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/11356405.2020.1785141?journalCode=rcye20
Doi http://dx.doi.org/10.1080/11356405.2020.1785141
Klíčová slova The WeChat public platform: strengthening HSS academics’ global competitiveness in non-English speaking countries
Popis Veřejně dostupná platforma WeChat je nízkonákladovým, synchronním a efektivním sociálním médiem pro každodenní komunikace mezi Čínou a světem. Projekt, z něhož platforma vzešla, cílí na posílení globální kompetetivnosti akademiků v humanitních a sociálních vědách. Související výzkum byl realizován ve třech etapách: pre-survey, intervence s využitím platformy WeChat, post-survey. Kvantitativní studie se účastnilo 224 zkoumaných osob, které platformu WeChat používali. Po pre-survey byl realizován workshop, v němž byla platforma představena akademikům z různých univerzit. Navazující post-survey cílila na evaluaci jejich efektů. Výsledky poukazují na zájem akademiků z Číny používat tuto platformu pro spolupráci s akademiky ze západních univerzit při tvorbě výzkumných publikací, prezentací na konferencích a při mobilitách.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.