Připojte se k diskuzi o základech digital humanities

29. 4. 2020

Při příležitosti Dne digitálních humanitních věd vás zveme na online diskuzi o chystaném celofakultním kurzu k základům digital humanities. Uskuteční se v úterý 5. května od 17.00 v aplikaci Microsoft Teams. Zaštiťuje ji fakultní tým projektu LINDAT/CLARIAH-CZ.

Pokud vás téma zajímá, přečetěte si více informací o programu a přihlaste se pomocí formuláře.

Chci vědět víc

Do formuláře se prosím přihlašujte pomocí UČO@muni.cz a primárního hesla. Pokud se vám zobrazí hlášení o neoprávněném přístupu, otevřete odkaz v anonymním okně prohlížeče a opět se přihlaste přes UČO@muni.cz a primární heslo.

Co je Den digitálních humanitních věd?

Den digitálních humanitních věd letos připadá na středu 29. dubna. Jde o pravidelnou akci na rozšíření povědomí o digitálních humanitních vědách, která se koná od roku 2009 a má podporu především v anglicky mluvících zemích. Oproti minulým ročníkům bude letos probíhat pouze v online prostředí. Principem bude sdílení příspěvků přes Twitter, ve kterých se odborníci z oblasti mohou podělit o zkušenosti a zároveň se u ostatních inspirovat.

Pokud taktéž patříte mezi výzkumníky z oblasti humanitních věd a digitální technologie jsou nedílnou součástí vašeho výzkumu, budeme rádi, když se zapojíte. Rozšíříte tak povědomí o tom, jaké metody při výzkumu používáme na FF. Můžete se podělit o své zkušenosti, postupy nebo popsat, s jakými nástroji pracujete. Za zmínku stojí i to, jak jste v současné době pracovali na výzkumu v online režimu a jestli jste kvůli tomu narazili na nějaké překážky. Stačí když krátce popíšete svůj výzkum a přidáte k příspěvku hashtag #dayofdh2020.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.