Kabaret, kankán i hippies. Ples filozofické fakulty roztančí Brno

Kulturním centrem Babylon se 15. března 2023 rozezní různé hudební styly. Skrz naskrz stoletím provedou příchozí hosty organizátoři 24. ročníku reprezentačního plesu Filozofické fakulty MU, kteří plesovou tradici obnovují po tříleté odmlce. „Na počest stoletého výročí prvního vyučování na filozofické fakultě, kdy nám plán zkřížila covidová situace, jsme se rozhodli, že téma století oživíme,“ vysvětlila pojetí plesu spoluorganizátorka Kateřina Merčáková.

2. 3. 2023

Tématem letošního plesu je Cesta stoletím skrz naskrz. Foto: Laboratoř elektronických multimediálních aplikací FI MU

„Naše století jsme rozdělili do čtyř etap: na dobu, kdy se rozplynula pára, dobu, která měla styl, etapu hippies – dobu lásky, míru a milování až po současnost,“ doplňuje Merčáková s tím, že každé ze čtyř období uvede tematické vystoupení. Jako první se představí saxofonistka Eliška Malá, druhé, taneční vystoupení v kankánovém stylu obstará skupina Baila Magic Ladies. Poté zahraje na kytaru Filip Formann a závěrečná část bude patřit uskupení The stage sisters a tradici kabaretů. „Večerem bude provázet kapela PartyLeaders, moderní dobu zastoupí DJ Babylon,“ uvedla Merčáková. Upřesnila, že k dispozici bude sladké i slané občerstvení a součástí programu je také tombola. „Letos bude díky našim sponzorům velmi bohatá. Diváci se mohou těšit například na vstupenky na kulturní akce, poukazy na relaxační zážitky i adrenalinová dobrodružství.“

Ples Filozofické fakulty Masarykovy univerzity pořádá Nadační fond studentů. Začátek je v 20 hodin v KC Babylon v Kounicově ulici a vstupenky stojí od 300 do 450 Kč, je možné zakoupit místa k sezení i na stání.

zjistit víc plakát


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.