Oddělení PP  |  10/2023
3. 10. 2023, 13:14  |  English

Aktuálně otevřené výzvy

Očekávané výzvy

Workshopy/akce

Důležité informace

  • Spojené království se asociuje k Horizontu Evropa
    Spojené království oznámilo, že dlouhé vyjednávání o asociaci k Horizontu Evropa je u konce a britští výzkumníci mají zajištěn plný přístup k tomuto programu od ledna 2024 až do konce roku 2027.
  • HERA (Humanities in the European Research Area) − partnerství 25 evropských zemí podporující výzkum v oblasti humanitních věd v Evropě.
    S ohledem na zvýšený zájem o zapojení se do tohoto typu partnerství ze strany akademických pracovníků FF bychom chtěli upozornit na následující podmínku účasti v těchto partnerstvích. Oprávněným žadatelem o finanční podporu jsou v případě České republiky u partnerství HERA a NORFACE pouze vědci s afiliací k AV ČR. Stejně tak tomu je i u nejnovějšího programu CHANSE. MU jako univerzita se může zapojit jako tzv. Cooperation Partners (CPs) za podmínky vlastního financování.
  • Prosím informujte oddělení VaV o vašich záměrech podat návrh projektu včas, u některých programových schémat nejsme oprávnění příjemci /např. bod výše/ a v jiných případech existují “kvóty na počet podaných návrhů za HS nebo za MU. V některých případech rozhoduje datum založení návrhu v ISEPu.
  • Zástupce Oddělení výzkumu a vývoje se zúčastnil debaty Technologické agentury k projektům TAČR SIGMA dílčí cíl 3 (podpora humanitních věd) a debatoval se zástupci poskytovatele o možnostech podpory v rámci tohoto programového rámce.
  • Připomínáme, že průběžné zprávy projektů NAKI III je nutné odevzdat do 15. 11. 2023. Řešitelé dostali podrobné instrukce mailem.
  • Stále čekáme na vyhlášení programu Specifického výzkumu. S jistotou se neví, zda bude vyhlášen, bohužel je jisté, že v případě vyhlášení dojde k redukci financí. Jakmile budeme vědět více informací, budou ihned zveřejněny v aktualitách. Pokud bude SV vyhlášen, tak se velmi zkrátí doba na podání návrhů projektů.
  • I letos bude vyhlášen Grantový fond paní děkanky. Návrhy se budou opět podávat přes ISEP v době od 15.10 do 15.11.2023.

Zajímavé články

 

Kontakty

Oddělení výzkumu a vývoje lze kontaktovat na společném emailu veda@phil.muni.cz nebo můžete oslovit pracovníka/pracovnici dle jejich agendy. 

E-mail  veda@phil.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita