Blahopřejeme přijatým, nepřijatí však mají ještě šanci. Zápisy do studia proběhnou online. Zjistěte, na co se můžete těšit nejen na fakultě.

Web pro uchazeče  |  E-přihláška  |  10
27. 5. 2021, 15:56

Newsletter pro zájemce o studium na FF MU

Je rozhodnuto, výsledky najdete v e-přihláškách

Ahoj všem!

Zdraví vás opět Ben z fildy a přináší pravidelnou dávku informací ohledně přijímacího řízení. Již bylo rozhodnuto a všichni máte ve svých e-přihláškách výsledky. Pokud to nevyšlo, nemusíte ještě úplně věšet hlavu. Jestliže jste nebyli přijati z kapacitních důvodů, možná se na vašem oboru uvolní místo po zápisech do studia. V takovém případě bychom vám dali vědět e-mailem. Také ještě doporučuji sledovat přes léto náš web, do některých programů se určitě bude vypisovat dodatečné přijímací řízení.

Pokud e-přiláška svítí zeleně, přijměte srdečné blahopřání! Nicméně k tomu, abyste se stali studenty naší skvělé fakulty, je třeba udělat ještě jeden důležitý krok: zapsat se do studia. Letos proběhnou zápisy distančně, nemusíte tedy vůbec plánovat cestu do Brna. Prostě se v průběhu července zapíšete online přímo v e‑přihlášce, ověříte svoji totožnost a zašlete nám poštou úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení. Přesné pokyny ještě chystáme a dozvíte se je brzy – třeba na online setkání, které k tomuto tématu připravujeme.

Kdyby bylo někomu z vás líto, že se k nám v létě nepodíváte, můžete prozatím využít alespoň některou z našich virtuálních prohlídek. Nově jsme pro festival architektury Open House Brno natočili dokonce procházku podzemím s protiatomovým krytem. Tak určitě neváhejte.

Držím palce u právě probíhajících maturit a budu se těšit na viděnou s vámi již brzy!

Benjamín Juráň
student FF MU

Projděte si fakultu

Vydejte se s námi na prohlídku budov hlavního areálu, v nichž se snoubí moderní vybavení s odkazy k antické tradici naší civilizace. V podzemí můžete dokonce navštívit protiatomový kryt.

Vstupte
 

Poslechněte si fakultu

Zkusili jste někdy zavřít oči a zaposlouchat se do svého okolí? My ano. Záznam atmosféry studentského života na filozofické fakultě připravili metodou terénního nahrávání v rámci výuky sami studenti.

Poslouchejte

Kde strávit vysokoškolská léta? No přece v Brně

Cenově dostupné podniky, které potěší příznivce kávy i piva, ale také historické památky a příroda na dosah. Prozkoumejte pět důvodů, proč je Brno tím nejlepším místem, kde strávit studentská léta.

Přečtěte si více
 

Zápisy do studia proběhnou online

Detailní pokyny pro vás teprve připravujeme, vše se včas dozvíte e‑mailem, na našem webu nebo se můžete zúčastnit online informačního setkání, které k tomu chystáme na 21. června.

Zjistěte více

Co nás čeká v následujících měsících

so 29. – ne 30. 5. 2021

Open House Brno 

Filozofická fakulta MU se opět zapojí do festivalu architektury Open House Brno. Nabídne veřejnosti online prohlídku podzemí rekonstruovaného areálu na Arna Nováka včetně unikátního protiatomového krytu z 50. let.

po 21. 6. 2021

Jak na distanční zápis 

Zápisy do studia proběhnou letos online. Chystáme pro vás speciální informační online setkání, kde se dozvíte, jak na to, a získáte užitečné tipy do začátku studia.

po 12. – pá 23. 7. 2021

Řádný termín distančních zápisů do studia 

Zápisy do studia proběhnou letos online. Přesné pokyny pro vás připravujeme a obdržíte je včas e‑mailem. Chystá se také dodatečný termín v září pro ty, kdo se v červenci nebudou schopni zapsat.

po 13. – pá 17. 9. 2021

Zahájení výuky a orientační týden 

V prvním týdnu semestru se pro nově zapsané studenty většina výuky konat zatím nebude a místo ní budou pro připravena informační setkání na katedrách, seznámení s knihovnou, ISem, IT službami atd. Konkrétní program se včas dozvíte.

pá 24. 9. 2021

Noc vědců 

Tradičně se zapojujeme do celoevropské akce popularizující vědu. Letos s tématem „čas“. Budeme se na vás těšit, ať už online či offline!

Další události najdete v kalendáři akcí na webu nebo nás sledujte na Facebooku či na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat

Přijímačky 2021: Nepovinná část maturity nehraje roli  Externí odkaz

Stěhování i bydlení v Brně zvládnete levou zadní  Externí odkaz

Tipy na zajímavé předměty z nejrůznějších oblastí  Externí odkaz

Historici umění zmapují přepisování dějin na Kavkazu  Externí odkaz

Poznámky šéfa studentské komory jsou vidět i ve strategickém záměru MU  Externí odkaz

10 tipů na učení pro ty, které přijímačky ještě čekají  Externí odkaz

Naučte se vytvářet mnemotechnické pomůcky (nejen) k maturitě  Externí odkaz

Je pro vás současná situace obtížně snesitelná? Neostýchejte se požádat o pomoc  Externí odkaz

Stipendijní programy rektora pomáhají studentům v tíživé situaci  Externí odkaz

Odkaz  Web pro uchazeče Odkaz  E-přihláška Odkaz  Navštivte nás Odkaz  Starší newslettery

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     Discord     Twitter     LinkedIn     Youtube     SoundCloud