Project information
Výzkum dopadu stávající legislativy a strategie Evropské komise pro jednotný digitální trh (DSM) na český audiovizuální průmysl: evaluace (autorsko)právního systému a příprava kulturní politiky v rámci DSM

Information

This project doesn't include Faculty of Arts. It includes Faculty of Social Studies. Official project website can be found on muni.cz.
Investor logo
Project Identification
TL01000306
Project Period
2/2018 - 1/2021
Investor / Pogramme / Project type
Technology Agency of the Czech Republic
MU Faculty or unit
Faculty of Social Studies
Other MU Faculty/Unit
Faculty of Law
Cooperating Organization
Palacký University, Olomouc

Projekt se dělí do tří navazujících částí. V první je zkoumána struktura českého AV trhu (film/TV), praxe jeho aktérů a dopad stávající legislativity na AV průmysl v ČR. V druhé je na základě získaných poznatků zkoumán dopad přijatých a diskutovaných reformních opatření Evropské komise pro zavedení jednotného digitálního trhu (DSM) v EU na český AV sektor a praxe jeho aktérů. Třetí je zaměřena na kritickou analýzu konfliktů mezi aktéry hodnotového řetězce v AV průmyslu, resp. na etickou reflexi konfliktů ohledně přístupu k AV obsahům, jejich tvorby a kopírování, a nabídne nástroje pro přípravu kulturní politiky v rámci DSM a doporučení pro revizi autorskoprávního systému. Výsledkem projektu budou v 1.-2. roce projektu dílčí souhrnné výzkumné zprávy a ve 3. roce evaluační/plánovací studie.

Publications

Total number of publications: 13


Previous 1 2 Next

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.