Project information
Ekonomické dimenze (současných) bezpečnostních hrozeb (EDBH)

Information

This project doesn't include Faculty of Arts. It includes Faculty of Economics and Administration. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
MUNI/A/1056/2019
Project Period
1/2020 - 12/2020
Investor / Pogramme / Project type
Masaryk University
MU Faculty or unit
Faculty of Economics and Administration

Projekt se zaměřuje na problematiku bezpečnosti a zejména její ekonomický rozměr. Bezpečnost je v současné době jednou z hlavních výzev pro fungování společnosti a proto je třeba se jí věnovat i v rámci akademického výzkumu - ekonomický nevyjímaje. Projekt se soustředí na některé výzvy, které korespondují s tématy disertací a obecněji výzkumnou expertízou jeho participantů. Centrem pozornosti budou nejen historické a tradiční výzvy pro bezpečné fungování společnosti, jako například korupce, ale i výzvy veskrze aktuální, typickým příkladem můžou být rizika spojena s aplikací nových technologií, na nichž je ekonomika do značné míry závislá.
Krom těchto výzev je také centrem pozornosti výzkumu i ekonomická dimenze bezpečnosti v konfliktem zasažených státech. Projekt tímto má postihnout oblast výzkumu, kterému se řešitelé věnují již v rámci disertace.

Publications

Total number of publications: 3


You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.