Jmenuji se Kristýna Tronečková a jsem doktorská studentka oboru Psychologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Během této mobility se zabývám disertační prací týkající se životní spokojenosti a spirituality. Díky mému pobytu se mohu podílet na zlepšení vyučujících metod a obsahu kurzu Psychologie náboženství na Filozofické fakultě MU. Díky možnosti účastnit se této mobility mohu studentům předávat nová multikulturní zjištění a zkušenosti, které získávám při svém disertačnímu výzkumu. Výzkum disertační práce se zaměřuje na souvislosti mezi různými druhy spirituality a životní spokojeností u starších osob v multikulturním kontextu. Hlavními zkoumanými národy jsou Noři a Bhútánci. Kromě těchto hlavních národů hodlám do výzkumu zahrnout i další vybrané země, jako je například Česká republika či Izrael, sloužící k lepšímů porozumění zkoumaných faktorů.

Na INN University spolupracuji s Dr. Ricardem Lugem z Institute for Psychology, Inland School of Business and Social Sciences. Máme pravidelné setkání, kde probíráme můj výzkum k disertační práci a obsah hodin vyučovaných Dr. Ricardem Lugem, ve kterých hovoří i o hrubém národním štěstí. Na jeho hodinách se budu aktivně podílet. V současné době připravuji svoji část, ve které budu hovořit o svém výzkumu a o bhútánském měření štěstí.

Příprava hodin Dr. ​​Luga a přednášky o mém výzkumu mi pomohou získat více mezinárodních zkušeností s výukou a zdokonalit mé současné znalosti, které využiji rovněž pro výuku kurzů na Filozofické fakultě MU.

Se supervizorem Dr. Lugem připravujeme společný výzkum norského štěstí na základě bhútánského měření hrubého národního štěstí (GNH). Pro Nory bude použitý dotazník GNH. V současné době se snažíme vybírat relevantní položky a některé z nich upravujeme na základě kulturního kontextu. Dotazník překládáme do norského jazyka.

Začala jsem se také učit norský jazyk a koupila si k tomu potřebné učebnice a slovník.

V prosinci a lednu jsem take sbírala materiál a dělala rozhovory s místními respondenty pro mou disertační práci z psychologie, která je zaměřena na propojení různých typů spirituality a pohody seniorů v multikulturním kontextu. Výzkum je založen především na polostrukturovaných rozhovorech a využití interpretativní fenomenologické analýzy (IPA), která slouží jako nástroj pro hodnocení daných rozhovorů. Díky IPA je možné hledat společné jmenovatele a rozdíly studovaných národů.

No description
No description
No description

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.