Project information
Podpora přípravy a implementace projektů do operačních programů a rozvoj systému koordinované projektové podpory na MU

Information

This project doesn't include Faculty of Arts. It includes Rector's Office. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
ROZV/7/14/2011
Project Period
1/2011 - 12/2011
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
MU Faculty or unit
Rector's Office

Cílem projektu je podpora absorpční schopnosti MU vzhledem k evropským fondům, zejména operačním programům Vzdělávání pro konkurenceschopnost a Výzkum a vývoj pro inovace. Především se projekt zaměří na problémy spojené s implementací projektů řešených v rámci operačních programů a řízení rizik, které jsou s projekty spojeny.


Projekt bude sloužit k rozvoji zázemí na úrovni fakult a rektorátu Masarykovy univerzity nezbytného pro řízení implementace projektů a současně pro nastavení systému koordinované projektové podpory zejména pro operační programy. Implementace projektů do operačních programů zahrnuje velmi široké spektrum vážných koncepčních problémů včetně administrativní, ekonomické, právní, investičně-stavební, personální agendy a zásadní oblastí je problematika veřejných zakázek. Na centrální úrovni veškerou problematiku koordinuje Odbor projektové podpory Rektorátu MU, který dále zajišťuje efektivní koordinaci činností s fakultami.
Z projektu budou dále financováni pracovníci fakult kvalifikovaní jak po stránce manažerské, tak zejména odborně fundovaní v problematice ekonomických, právních a personalistických otázek podpory projektů, a dále pracovníci, kteří se přímo podílejí na přípravě nových projektů. Tyto pracovníky lze přijmout buď v rámci nových výběrových řízení, nebo získat ze stávajícího pracovního týmu změnou pracovního zařazení, a to na plný nebo částečný úvazek. Projekt by měl současně částečně financovat část nákladů na projekty operačních programů, které jsou pro jejich přípravu a implementaci nezbytné, ale v operačních programech jsou neuznatelné.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.