Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách
| Authors | |
|---|---|
| Year of publication | 2015 |
| Type | Article in Periodical |
| Magazine / Source | Veterinářství |
| Citation | |
| Field | Zoology |
| Keywords | food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa |
| Attached files | |
| Description | Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní. |
| Related projects: |