COVID-19 POST-VACCINATION ANTIBODY AND CELLULAR IMMUNITY DYNAMICS IN CANCER PATIENTS ON ACTIVE ONCOLOGY TREATMENT – FIRST RESULTS OF PHASE IV MULTICENTRIC COVIGI STUDY

Warning

This publication doesn't include Faculty of Arts. It includes Faculty of Medicine. Official publication website can be found on muni.cz.
Authors

DEMLOVÁ Regina OBERMANNOVÁ Radka

Year of publication 2021
MU Faculty or unit

Faculty of Medicine

Citation
Description CoVigi. EudraCT number, 2021-000566-14. Multicentrické intervenční poregistrační klinické hodnocení CoVigi. Po registraci jakéhokoliv léčiva je nezbytné, aby byla stále sledována účinnost a bezpečnost (tzv. farmakovigilanční dohled), což samozřejmě také platí pro vakcíny proti COVID-19. Výsledky těchto poregistračních studií pak přispívají k získání důležitých informací o bezpečnosti a účinnosti sledovaných látek a jsou nezbytnou součástí reálné klinické praxe. Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Brno a Masarykovým onkologickým ústavem v Brně připravila multicentrické intervenční poregistrační klinické hodnocení fáze IV. s názvem CoVigi, jejímž cílem je sledování dlouhodobé bezpečnosti a účinnosti po očkování proti onemocnění COVID-19. V klinickém hodnocení CoVigi se u jedinců očkovaných v souladu se „Strategií očkování České republiky proti COVID-19“ sledují nežádoucí účinky spojené s očkováním jednotlivými vakcínami a v průběhu dvou let je hodnocena imunitní odpověď, protilátková a buněčná.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.