KANADA, Stipendijní nabídka pro doktorandy 2024/2025

The Wirth Institute Doctoral Fellowship, University of Alberta

15. 4. 2024 Doktorandi

Rádi bychom Vás informovali o nabídce stipendia pro doktorandské studenty z ČR k pobytu v Kanadě na University of Alberta v a. r. 2024/2025 a chtěli bychom upozornit na prodloužení termínu pro podávání žádostí do 22. dubna 2024.

The Wirth Institute for Austrian and Central European Studies (WIACES), University of Alberta v kanadském Edmontonu nabízí studentům DSP z ČR možnost získat stipendium Czech Doctoral Research Fellowship na akademický rok 2024/2025. Stipendium je určeno k absolvování 8měsíčního pobytu na WIACES věnovaného zejména výzkumu v rámci disertační práce. Nabízeno je jedno stipendijní místo.

O stipendium se mohou ucházet občané ČR – studenti a studentky doktorských studijních programů v humanitních, společenskovědních a uměleckých oborech, kteří dosáhli fáze studia, v níž mají splněny veškeré povinnosti s výjimkou disertační práce.

Upřednostňováni jsou zájemci s výbornou znalostí anglického jazyka, kteří jsou zároveň schopni studovat texty v dalším středoevropském jazyce, např. v němčině (v případě uchazečů z ČR není možné započítat slovenštinu jako druhý středoevropský jazyk).
Výhodou je doložení výzkumné aktivity, nejlépe ve formě přehledu publikací.
Povinnými součástmi stipendijní žádosti jsou:
• shrnutí výzkumného projektu (max. 500 slov),
• kompletní životopis,
• jména minimálně dvou osob, které mohou o uchazeči podat referenci.

Žádosti se zasílají emailem přímo WIACES na rawright@ualberta.ca a současně v kopii MŠMT: helena.cermakova@msmt.cz do 22. 4. 2024 (původně byl stanoven termín 15.4.2024).

Další informace naleznete především na stránkách University of Alberta, ale i v češtině v přehledu ve vyhledávači stipendií AIA, a v článku na stránkách MŠMT


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.