Stipendia Fulbrightova programu pro studenty pro pobyty v USA na akademický rok 2024/2025

30. 3. 2023 Magistři

Rádi bychom Vás informovali, že Fulbrightova komise od 31. března 2023 otevírá přihlášky na akademický rok 2024/2025 do všech níže uvedených programů:

  1. Fulbrightovo postgraduální stipendium je určeno pro studium či výzkum na úrovni Master nebo Ph.D. ve Spojených státech pro všechny obory s výjimkou klinické medicíny a programů MBA a LLM. Lze se ucházet buď o studium celého programu, anebo o výzkumný pobyt v délce 4-9 měsíců. Na výzkumné pobyty jsou nově zavedeny dvě uzávěrky (1. září a 1. února), je třeba si zařídit odpovídající zvací dopis z USA. Podmínkou je minimální dokončené bakalářské studium v době uzávěrky, dobrá znalost angličtiny. Podrobnosti jsou zde.
  2. Science Communication stipendium je určeno zástupcům vědecké obce, kteří se věnují dlouhodobě a trvale zpřístupňování vědeckých poznatků veřejnosti. Podporuje 3- 5měsíční výzkumné nebo studijní pobyty v USA. Podmínkou je alespoň titul Bc, odpovídající úspěšná činnost v oblasti komunikace vědy, dobrá znalost angličtiny, kvalitní výzkumný projekt a pozvání z USA. Pravidelná uzávěrka přihlášek je 15. prosince na následující akademický rok. Podrobnosti jsou zde.

Fulbrightova komise nabízí 20. dubna 2023 webinář "Program pro studenty", na které srdečně zve všechny zájemce o stipendia.

Detailní informace k webinářům včetně registračních formulářů jsou k dispozici také na webové stránce a průběžně budou na sociálních sítích Facebook a Instagram.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.