Výzkum ontogenetických, typologických a interpretačních aspektů současných výtvarných projevů žáků základních a středních škol

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ Hana ČERVENÁKOVÁ Stanislava TUČKOVÁ Lenka VEJRYCHOVÁ Radka

Rok publikování 2012
Druh Prezentace v oblasti VaV (AV tvorba, WEB aplikace apod.)
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Výzkum je zaměřen na zcela aktuální stav predispozice a metodologie výuky výtvarné výchovy s ohledem na zkoumání projevů dětí a studentů vznikajících v prostředí české školy. Doposud nebyl takový výzkum konán ve větším rozsahu, pouze na úrovni diplomových prací. Do výzkumu bude zapojeno 200 studentů magisterského studia, kteří se budou věnovat sběru dat. Vybraná skupina studentů a doktorandů – asi 10 osob bude nasbíraná data shromažďovat, třídit a zpracovávat metodou kvalitativního kazuistického hodnocení. V závěru grantového projektu bude navržen několikastupňový model aplikačních doporučení pro školy. Projekt významně ovlivní praxi studentů na základních a středních školách. Studentská praxe se stane součástí výzkumu. Výzkum je propojen s tématy dizertačních prací doktorandů Doc. Hany Stehlíkové-Babyrádové.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.