The ESP Student as an Active and Autonomous Participant in the Language Learning Process (Class Experiment).

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Student odborného anglického jazyka jako aktivní a autonomní účastník vzdělávacího procesu (experiment ve třídě)
Autoři

SCHORMOVÁ Zdeňka

Rok publikování 2013
Druh Článek ve sborníku
Konference Education and Languages in Europe, Bildung und Sprachen in Europa
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Jazykověda
Klíčová slova communicative competence; simulation; experiment; English for Specific Purposes; Medical English
Přiložené soubory
Popis Tento článek se zabývá výukovými a učebními metodami, které pomáhají studentům stát se aktivními a autonomními účastníky svého učebního procesu a tím napomáhají rozvíjet jejich komunikační kompetenci v reálných životních situacích, které jsou pro studenty odborného cizího jazyka klíčové. Výzkum se zabývá rozvojem komunikační kompetence v lékařské angličtině na terciární úrovni. Nejdříve představuje kvantitativní výzkum – experiment a vysvětluje, jak byla simulační metoda použita ve výuce experimentální skupiny. Celý experiment popisuje detailně. Dále se zaměřuje na problémy, kterým bylo potřeba čelit v průběhu experimentu a v závěru představuje výsledky a porovnává rozdíl v rozvoji komunikační kompetence u experimentální a kontrolní skupiny.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.