Způsob absolutní kvantifikace exprese miRNA, zejména miR-34a a/nebo miR-150, a jeho použití v diagnostice a prognostice B-buněčných malignit

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Středoevropský technologický institut. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MRÁZ Marek ČERNÁ Kateřina POSPÍŠILOVÁ Šárka MAYER Jiří

Rok publikování 2016
Druh Patent
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Vydavatel Úřad průmyslového vlastnictví
Stát vydání Česká republika
Číslo patentu 306080
www https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10098590&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=
Popis Předkládané řešení poskytuje způsob absolutní kvantifikace exprese mmiRNA, s výhodou vybrané z miR-34a a/nebo miR-150, kdy se v biologickém vzorku odebraném z těla pacienta stanoví exprese miRNA, s výhodou vybrané z miR-34a a/nebo miR-150, spolu s expresí endogenní kontroly, kterou je malá jadérková RNA či stabilně exprimovaná miRNA, a zároveň se stanoví exprese syntetických standardů miRNA, s výhodou vybrané z miR-34a a/nebo miR-150, a endogenní kontroly o známých počtech molekul. Řešení dále poskytuje použití tohoto způsobu kvantifikace v in vitro diagnostice B-buněčných malignit, prognostice B-buněčných malignit a predikci léčebné odpovědi pacientů s B-buněčnými malignitami, zejména CLL, identifikaci abnormalit TP53.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.