Cartographic tools for health data presentation

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Kartografické nástroje pro prezentaci zdravotních dat
Autoři

KUBÍČEK Petr STACHOŇ Zdeněk GERYK Edvard ŠTAMPACH Radim

Rok publikování 2010
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj NaturNet - Redime newsletter Special Edition
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova Cross-border cooperation; EC Regional policy; Joint Technical Secretariat; Lead partner principle; Operational program; Saxony-Czech Republic; Saxony-Poland
Popis Kartografie nabízí různé možnnosti pro vizualizaci geografických dat. Úloha kartografie při prezentaci zdravotních dat je podceňována. Spolupráce mezi kartografy a zdravotními specialisty může podpořit využití kartografických produktů jak běžnými občany tak specialisty na poli zdravotních a veřejných služeb. Tento článek popisuje webový portál zaměřený na prezentaci zdravotních dat pro různé skupiny obyvatel. Portál obsahuje nástroje pro vizualizaci dat s různou mírou kartografické náročnosti - např. jednoduché statické mapy, nástroj pro explorativní kartografickou analýzu a vizualizace časoprostorových dat a inovativní kartografický "mash-up" využívající existující mapové zdroje GoogleEarth. Účel portálu je experimentální verifikace využitelnosti kartografické vizualizace zdravotních dat.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.