Seznamte se s novým tajemníkem filozofické fakulty

Na začátku letošního září se novým tajemníkem Filozofické fakulty Masarykovy univerzity stal Ing. Jiří Velinský. Vystřídal Ing. Iva Jurtíka, který se stal koordinátorem rozvoje fakultní infrastruktury.

Jiří Velinský je absolventem Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity, kde vystudoval obor Finanční podnikání. Studoval také česko-francouzský studijní program zaměřený na veřejnou správu (ve spolupráci s Université de Rennes). Úspěšně absolvoval dlouhodobá školení zaměřená na projektové řízení (IPMA), marketing (CIMA) a řízení místních financí (Středoevropská univerzita Budapešť).

V minulosti pracoval na controllingové pozici ve strojírenské firmě a dále se v letech 2003–2011 podílel na tvorbě a správě rozpočtu města Brna. Na Masarykově univerzitě je zaměstnán od roku 2011. Od roku 2015 pracoval na pozici vedoucí Oddělení projektů a ekonomiky na Centru pro transfer technologií. Mezi jeho klíčové kompetence patřilo finanční řízení pracoviště a jednotlivých projektů a agendy spojené s personalistikou. Mimo to se podílel také na aktivitách souvisejících s oceňováním nehmotného majetku a přípravou nových projektů. V letech 2013–2022 okrajově vyučoval na Ekonomicko-správní fakultě MU.

V rámci dobrovolnických aktivit se dlouhodobě podílel na organizaci a vedení volnočasových aktivit pro děti a mládež, zastával také pozici statutárního zástupce organizace.

Foto: Evgeniia Tokmakova

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.