Vzdělávací cyklus Humanitní vědy a média pomůže nejen s propagací vlastního výzkumu

17. 10. 2020

Bez popisku

Filozofická fakulta pod záštitou proděkanky Jany Horákové pořádá v podzimním semestru 2020 sérii vzdělávacích přednášek pro zaměstnance a doktorské studenty, která má zvýšit jejich kompetence v oblasti propagace vědeckých výstupů, prezentace vlastního výzkumu a komunikace s médii. 

První workshop cyklu Humanitní vědy a média se uskutečnil dne 21. září 2020. Přednášky Martiny Fojtů a Terezy Fojtové na téma Jak dostat humanitní vědy do médií se zúčastnilo více než 20 zájemců z řad doktorandů, administrativních i akademických pracovníků. Prezentaci ze setkání najdete zde 

V měsíci říjnu pokračuje cyklus přednáškami a workshopem Adama Zbiejczuka, odborníka na sociální sítě. První přednáška s názvem Úvod do používání sociálních sítí se uskuteční dne 22. 10. v 9:15 (online v MS Teams). Zájemci se seznámí s fungováním sociálních sítí, s tím, co od nich lze očekávat a co nikoliv, a získají užitečné tipy pro tvorbu vlastní komunikační strategie (zejména na Facebooku a Instagramu). Na akci se registrujte zde.

Druhá přednáška dne 3. 11. v 9:15 (online v MS Teams) bude věnována tématu LinkedIn a Twitter pro propagaci vědecké činnosti. Přednášející nabídne řadu praktických doporučení pro úpravu uživatelského profilu a zveřejňování příspěvků, představí možnosti osobních stránek ve vybraných sociálních sítích a přidá různé postřehy pro vedení spravovaných účtů. Registrační formulář najdete zde.

Třetí Workshop pro správu profilů na sociálních sítích (11. 11. v 9:15, online v MS Teams) již bude zaměřen na konkrétní stránky přihlášených účastníků. Kriticky zhodnotí jejich vybrané prezentace a nabídne rady pro zlepšení komunikace na používaných platformách. Na setkání se přihlašujte zde.

S dotazy k workshopům se můžete obracet na Oddělení vnějších vztahů FF MU


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.