Česko-německá výměna mládeže Tandem v Regensburgu, Německo

Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem v Německu, hledá od 1. září 2018 na dobu jednoho roku dva dobrovolníky nebo dobrovolnice v rámci Evropské dobrovolné služby programu Evropské unie Erasmus+.

11. 6. 2018

Vypsání dobrovolnických míst v Německu - podzim 2018

Je vám 18 – 30 let a chtěli byste strávit několik měsíců v Německu smysluplnou činností? Nebo víte o někom, kdo by si chtěl zpestřit studentská léta zajímavou stáží? Již od letošního září je v nabídce několik dobrovolnických míst v rámci programu Erasmus+: Evropská dobrovolná služba! Všichni dobrovolníci dostávají měsíční kapesné, stravné a mají zajištěné ubytování.

Vybírat můžete z následujících nabídek:

  1. Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem v Regensburguhledá od 1. září 2018 na dobu jednoho roku dva dobrovolníky nebo dobrovolnice. Společně v přeshraničním týmu spravují dvojjazyčný česko-německý internetový portál pro mladé lidi www.ahoj.info a organizují dva nebo tři vlastní vícedenní vzdělávací semináře pro mladé lidi z Česka a Německa, případně další jednodenní česko-německé akce. Podrobnosti a kontakt pro přihlášky zde, termín do 30. 6. 2018.
  2. Spolek Vetriebene – Integration – Verständigung e.V. Stuttgart nabízí mladým lidem z Česka účast na jednoletém dobrovolnickém projektu. Jsme skupina křesťanských spolků, která se snaží oživovat německo-česko-slovensko-polské sousedství, podporovat společné vztahy se zeměmi jižní Evropy a z křesťanského hlediska se zasazovat o sjednocenou Evropu. Podrobnosti a kontakt pro přihlášky zde, termín do 15. 7. 2018.
  3. Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem nabízí od 1. září 2018 na jeden rok dobrovolníkům a dobrovolnicím zapojení v zajímavých organizacích v Sasku. Chcete vědět, jak se pracuje s dětmi v ekologické mateřské škole cocolores? Jak se učí němečtí školáci gymnázia češtinu? Poznat každodenní příběhy zvířat v zooparku Waschleithe? Nebo vás spíše láká poznat tajemství vědy ve školní laboratoři Technické univerzity v Drážďanech? Podrobnosti a kontakt pro přihlášky zde.
  4. djo-Deutsche Jugend in Europa – Bundesverband e. V. Berlín hledá od 1. 9. 2018 na dobu jednoho roku dobrovolníka nebo dobrovolnici. djo-Deutsche Jugend in Europa je veřejně prospěšný nezávislý svaz mládeže činný v oblasti interkulturní práce s mládeží. Zasazujeme se o sjednocenou a demokratickou Evropu, ve které je rozdělující charakter hranic překonán. V rámci mezinárodní práce s mládeží, kulturního vzdělávání a integrace organizujeme setkání a výměny mládeže zaměřené na porozumění a usmíření. Podrobnosti a kontakt pro přihlášky zde.

Všechna vypsání on-line najdete také zde.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.