Populist Political Parties in East-Central Europe

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HAVLÍK Vlastimil PINKOVÁ Aneta BALCERE Ilze CHOLOVA Blagovesta HAVLÍK Vratislav SMRČKOVÁ Markéta SPÁČ Peter WOJTAS Kinga KRAŠOVEC Alenka

Rok publikování 2012
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Editovaná monografie mapuje populistické politické strany v regionu střední a východní Evropy, resp. v postkomunistických členských zemích Evropské unie. Autoři jednotlivých kapitol vycházejí z typologie populistických stran (exclusively a non-exclusively populist parties) představené v úvodní kapitole knihy. V jednotlivých kapitolách – případových studiích jsou analyzovány vybrané aspekty populistických stran. Přiblížena je jejich historie a vývoj, organizační struktura, ideologická profilace, charakter voličské základy a pozice ve stranickém systému. Publikace navazuje na řadu odborných textů věnovaných populismu nejen ve sledované oblasti, ale i v dalších evropských i neevropských zemích. Jedná se ale o první publikaci systematicky zpracovávající tuto problematiku v daném regionu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.