Trasy. Výzkum historických a inovativních aspektů umění a edukace. Výstavní projekt Katedry výtvarné výchovy PdF MU Brno pořádaného ve spolupráci s Moravským muzeem města Brna.

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ Hana KAMENICKÝ Petr HORÁČEK Radek

Rok publikování 2014
Druh Uspořádání výstavy
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Výstavní projekt Trasy dokumentuje analogie, souvislosti ale i náhodná spojení mezi „minulým“, „přítomným“ a „budoucím“ v tvorbě tří vybraných vysokoškolských pedagogů (Hana Stehlíková Babyrádová, Petr Kamenický, Radek Horáček) a jejich studentů. Přičemž tvorbou se zde rozumí kromě fyzických děl i díla konceptuální, jejichž základem jsou myšlenky a akce uskutečněné jinými subjekty než jsou učitelé a studenti. Projekt si neklade za cíl didakticky mapovat aktivity na obou stranách, nýbrž směřuje spíše k iniciaci prozkoumávání bohaté škály podobností i rozdílností mezi aktivitami učitelů a jejich žáků. Kolekce vystavených fotografií, dokumentující činnost těch, kteří se potkávají na katedře výtvarné výchovy již více než dvě desetiletí, vybízí k zamyšlení - a to v hned v několika směrech. Náměty objevující se v projektu by se daly formulovat do následujících otázek: jaké jsou zdroje tvorby v několika prolínajících se oblastech výtvarného i mimovýtvarného vyjadřování, kam směřují cesty vedoucí k realizaci této tvorby a jakými způsoby je předávána tvůrčí energie mezi oběma stranami.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.