Influence of Trp flipping on carbohydrate binding in lectins. An example on Aleuria aurantia lectin AAL

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Středoevropský technologický institut. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HOUSER Josef KOZMON Stanislav MISHRA Deepti MISHRA Sushil Kumar ROMANO Patrick R WIMMEROVÁ Michaela KOČA Jaroslav

Rok publikování 2017
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Plos one
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0189375&type=printable
Doi http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0189375
Obor Biochemie
Klíčová slova FUCOSE-SPECIFIC LECTIN; DISPERSION INTERACTIONS; CRYSTAL-STRUCTURE; PI INTERACTION; CORE FUCOSE; PROTEIN; APPROXIMATION; ENERGY; RECOGNITION; SPECIFICITY
Popis Interakce protein-cukr jsou často zprostředkovány pomocí CH-pi interakce zahrnující boční řetězec aromatické aminokyseliny. Analýza PDB databáze prokázala tuto interakci pro 265 ligandů a 5208 motivů. Modelový systém interakce je lektinová rodina AAL. V této studii jsme pomocí RTG struktury s vysokým rozlišením a následné in silico analýze prokázali existenci dvou preferovaných konformerů Trp a porovnali jejich výskyt a energetickou bilanci pro vazbu sacharidu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.