Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

SIKOROVÁ Tereza MORAVANSKÝ Tomáš ŽILINSKÝ Michal

Rok publikování 2021
Druh Prezentace v oblasti umění
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Straigth Ahead Right Around the Corner: An Adult Video Store Nostalgia je fyzickou replikou známé zadní uličky, oddělení pro dospělé a zároveň digitální simulací ve formě počítačové hry, které takto oživují procházku po kamenné videopůjčovně. Smazává rozdíl mezi fyzickým a virtuálním prostorem, čímž odkrývá interaktivnost u obou a to za pomoci psychogeografie a choreografie fyzického těla z nedávné minulosti a "futuristické" současnosti. Dílo intervenuje do fyzického světa za pomoci předmětů spojených s fikcí v kontrastu s vytvořeným virtuálním světem, který kdysi byl skutečným a dnes existuje už jen v online prostoru.

Výstavní projekt vznikl u příležitosti výročí 110 let existence Domu umění města Brna v rámci skupinové výstavy pod názvem Tady a teď. Skupina INSTITUT INSTITUT zde zrealizovala instalaci v jedné z místností v podobě sekce videopůjčovny pro dospělé, v místnosti která se nachází od hlavního vstupu do galerie přímo tam jako naviguje název samotného díla.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.