Au-delà du texte : Le développement de la précision linguistique du français oral en ligne après une lecture détaillée des textes

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

NERUŠILOVÁ Terezie

Rok publikování 2022
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis V této kapitole je představen výzkum, který se zabývá jazykovou přesností mluvené francouzštiny u studentů distančního univerzitního kurzu a zaměřuje se na možný dopad detailního čtení na rozvoj této přesnosti. V rámci výzkumu byla provedena kvantitativní a kvalitativní analýza chyb, která měla za cíl posoudit vývoj mluveného projevu studentů z hlediska přesnosti a identifikovat aspekty jazyka, které jsou pro tyto studenty obzvláště obtížné. Následně byly prozkoumány konkrétní příklady výrazů z textů studovaných v průběhu kurzu, aby se zjistilo, zda se tyto výrazy nacházejí v mluveném projevu studentů a zda jejich použití ovlivňuje jazykovou přesnost výsledného jazyka. Výsledky podtrhují především potřebu více se v online kurzech francouzštiny zaměřit na výslovnost. Výsledky dále podtrhují příklady rozvoje komplexnosti, které ukazují, že rozvoj mluveného jazyka nelze posuzovat pouze z hlediska přesnosti.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.