In-gel digestion for mass spectrometric characterization of proteins and proteomes

Varování

Publikace nespadá pod Filozofickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HAVLIŠ Jan SHEVCHENKO Andrej MANN Mathias TOMAS Henrik OLSEN Jesper V.

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Nature Protocols
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova ASSISTED-LASER-DESORPTION/IONIZATION; POLYACRYLAMIDE-GELS; NANOELECTROSPRAY; MODEL; SILAC; MS
Popis In-gel digestion of proteins isolated by gel electrophoresis is a cornerstone of mass spectrometry (MS)-driven proteomics. The 10-year-old recipe by Shevchenko et al. has been optimized to increase the speed and sensitivity of analysis. The protocol is for the in-gel digestion of both silver and Coomassie-stained protein spots or bands and can be followed by MALDI-MS or LC-MS/MS analysis to identify proteins at sensitivities better than a few femtomoles of protein starting material.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.