Informace o projektu
Tvorba interaktivních čítanek pro kurzy JPNN11 a JPNN21 (Japonské písmo pro neoborové studenty I a II) (Interaktivní čítanky pro neoborovou japonštinu)

Kód projektu
MUNI/FF-ELEARN/1117/2023
Období řešení
8/2023 - 12/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta

Cílem projektu je vytvoření interaktivních čítankových materiálů ke kurzům japonského písma pro neoborové studenty JPNN11 A JPNN21, které umožní efektivnější osvojení si japonského písma.
Tvorbu těchto materiálů považuji za důležitou především ze dvou důvodů.
Zaprvé, materiálů, které by slovní zásobou, použitou gramatikou a počtem použitých znaků kandži odpovídaly potřebám studentů daných kurzů, je velmi málo a po kompletaci vlastních materiálů by bylo možno kurz obohatit o samostatnou četbu, která doposud nebyla součástí kurzu.
Zadruhé, zavedení interaktivních materiálů ke čtení na platformě ELF by studentům umožnilo vlastním tempem ověřovat předpokládané znalosti japonského písma a porozumění japonskému textu a přijít do styku s probranou slovní zásobou v kontextu delších textů, než se kterými lze pracovat v hodinách.
Projekt navazuje na projekty z Programu na podporu využití technologií ve výuce z předchozích dvou semestrů, které zaváděly e-learningovou podporu pro kurzy JPNN10 a JP

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.