Interaktivní tabule v MS Teams

Používáte-li aplikaci Microsoft Teams k videokonferencím se studenty, mohla by pro Vás být přínosná online tabule Microsoft Whiteboard.

31. 3. 2020

Bez popisku

Aplikace MS Whiteboard slouží ke grafickému zachycení Vašich nápadů. Pár vteřin po jejím spuštění můžete začít kreslit myšlenkovou mapu nebo schéma, které přispěje k lepšímu pochopení látky. Zapojit se ale mohou i studenti. Pomocí myši, touchpadu, grafického pera nebo prstu začnou kreslit stejně jako Vy na bílou plochu, která se po zapnutí objeví ve videohovoru. Jedinou podmínkou pro zobrazení tabule je počet účastníků hovoru tři a vyšší.

Tabuli spustíte jednoduše kliknutím na tlačítko „Sdílet“ a poté v sekci „Tabule“ vyberete modrou ikonku Microsoft Whiteboard. Během pár vteřin naběhne bílé pozadí, na kterém může probíhat brainstorming třídy nebo pomocné grafiky vyučujícího.

Pokud videokonferenci nahráváte, tabule se bohužel v záznamu nezobrazí. Všechny tabule se ale automaticky ukládají účastníkům hovoru přímo do aplikace (nemusíte nic instalovat, najdete ji mezi ostatními aplikacemi v O365).

Tip pro pokročilé uživatele:

MS Whiteboard je především desktopová aplikace, kterou si můžete stáhnout zdarma do PC v Microsoft Store. Tato aplikace nabízí více možností (poznámky, text, obrázky…) pro zachycení myšlenek. Toho můžete využít i při videokonferenci. Po otevření tabule během hovoru stačí klinout na tlačítko „Otevřít v aplikaci“, které Vás přesměruje. Všechno, co napíšete na tabuli v aplikaci, se potom ukáže studentům v MS Teams (za předpokladu, že jste na obou místech přihlášeni stejným účtem).

Technickou podporu za CIT zajišťuje primárně kolega Michal Racyn (viz kontakty na webu CIT) – můžete jej oslovit přímo (i telefonicky) nebo použít standardní adresu elf@phil.muni.cz.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.