Návrh Programového dokumentu Operačního programu Jan Amos Komenský

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zveřejnilo aktualizovaný návrh Programového dokumentu Operačního programu Jan Amos Komenský (OP JAK) pro období 2021-2027. Hlavním cílem operačního programu je podpora rozvoje otevřené a vzdělané společnosti založené na znalostech a dovednostech, rovných příležitostech a rozvíjející potenciál každého jednotlivce.

20. 10. 2020 Kateřina Kramářová Operační programy

Hlavními prioritami programu OP JAK na období 2021-2027 je podpora vzdělávání, výzkumu a vývoje. Svou podstatou navazuje Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV).

Obsahem Programového dokumentu je především jeho základní vymezení - zaměření, implementační struktura, priority, podporované oblasti atd. Programový dokument OP JAK byl aktualizován vzhledem k významnému posunu ve vyjednávání, dopracovány byly zejména údaje o finančních alokacích, kategorizaci intervencí a cílových hodnotách indikátorů.

Programový dokument bude dále aktualizován v návaznosti na výstupy z neformálního dialogu s Evropskou komisí a případné vstupy z finální verze Dohody o partnerství či finální verze nařízení k fondům EU pro období 2021-2027. Následně bude OP JAK předložen vládě ČR ke schválení a poté Evropské komisi k zahájení oficiálního vyjednávání.

Návrh Programového dokumentu OP JAK je k dispozici ZDE.

Bližší informace o OP JAK jsou uvedeny v záložce 2021+.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.