Reminder: EDUC Gap Year ve Francii pro MSP

12. 4. 2022

Program EDUC Gap Year otevírá magisterským studentům MU jedinečnou možnost rozšířit si vzdělání a studovat až dva semestry odlišný obor na Université Rennes 1 a Université Paris Nanterre. Rozšiřující studium ve Francii je podpořeno stipendiem od francouzské národní agentury (ANR) a je ve výši 900 EUR měsíčně. Navíc student získá 300 EUR (při studiu jednoho semestru) a 600 EUR (při studiu dvou semestrů) na cestovní náklady.

Cílem programu je umožnit studentům získat znalosti z dalších vědních disciplín rozšiřujících jejich vzdělání získané na MU, osvojit si nové schopnosti důležité pro budoucí zaměstnání, získat mezinárodní a kulturní zkušenost a rozvíjet jazykové schopnosti.

EDUC Gap Year lze začít v podzimním semestru nebo jarním semestru akademického roku 2022/2023. V případě, že se rozhodnete vyjet na dva semestry, můžete buďto strávit oba semestry na jedné univerzitě, nebo na každé univerzitě jeden semestr.

Silně se doporučuje znalost francouzského jazyka, jelikož nabídka anglicky vyučovaných předmětů je na francouzských univerzitách omezena.

Přihlášku je možné podat do 21. dubna prostřednictvím IS OIS (sekce Freemover). K online přihlášce studenti přikládají tyto dokumenty:

- Motivační dopis v angličtině (zvlášť pro každou školu, na kterou se hlásí, max. 1 strana)

- Jazykový certifikát nebo potvrzení o jazykové úrovni z MU pro každý jazyk (angličtina, francouzština)

- Gap Year přihlášku, najdete v sekci „Dokumenty“ na stránkách CZS.

Další informace naleznete na stránkách CZS. Video ze schůzky pro studenty se zájmem o studium ve Francii naleznete zde. Prezentaci francouzských univerzit najdete v přiloženém souboru.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.