Výstavní menu aneb jak podávat kontroverzi

Autoři

ŽÁKOVÁ Renáta

Rok publikování 2018
Druh Další prezentace na konferencích
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Popis Prezentované téma se zaměřuje na základní oblasti vzniku kontroverze ve výstavní činnosti. Pro každou oblast uvádí modelový příklad a ukazuje možnosti jeho řešení. Cílem tohoto výstupu je vnést do širšího povědomí ucelenější pohled na silné a slabé stránky obávané problematiky. Jako nástroj k jeho dosažení využívá jednoduchých metod kritického myšlení. Prezentace je reflexí publikovaného článku s názvem Kontroverzní témata ve výstavách – cílové skupiny efektivita a možnosti rizik. Současně využívá poznatky navštívených výstav, kterým se podrobněji věnuje vznikající diplomová práce, vázaná taktéž ke kontroverzi v muzejním prostředí.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.