CERPEK: Přihlaste se do nových workshopů

Získejte novou inspiraci a seznamte se s dalšími vyučujícími nejen z MU. Centrum rozvoje kompetencí (CERPEK) na listopad chystá hned několik zajímavých workshopů. Nenechte si je ujít!

3. 11. 2023

Bez popisku

Jak a proč reflektovat ve výuce

Víte, jak nejlépe investovat pět minut tak, aby si vaši studující z hodin více odnesli? Toto tajemství vám 16. listopadu odhalí lektoři Ingrid Procházková a Boris Janča. Budete moci vyzkoušet a zažít různé reflektivní techniky, které ve výuce použijete klidně hned další den. Přesvědčíte se také, jak může pravidelná reflexe zapůsobit na paměť a porozumění studujících.

Flexibilní vzdělávací formy

Plzeňská akademička a autorka knihy Flexibilní učení a flexibilní formy vzdělávání na vysoké škole přijede 20. listopadu do Brna, aby se společně s vámi podívala na to, jak při učení používat různorodé formy, metody a prostředky s cílem dosáhnout plánovaných výsledků učení různými cestami u různých cílových skupin i jednotlivců. Jaké jsou výhody flexibilního vzdělávání pro vyučující a jaké pro studenty? A kde už mnoho možností nepřispívá k učení? Vyučujete-li předměty kombinovaného studia, velké či různorodé skupiny studujících či blokovou výuku, pak je tento workshop přesně pro vás.

Trénink microskills: Jak reagovat na problematickou situaci ve výuce

Někdy nemáme pohotovou reakci na to, když se nám studující v hodině rozpláče nebo řekne něco drzého či provokativního, když se snaží vyvolat konflikt. Nemáme pro vás žádný jednoduchý návod, ale můžete si takovou situaci vyzkoušet nanečisto na našem tréninku. Průvodci a „trenéry“ vám budou nejpovolanější: Jan Nehyba z Pedagogické fakulty MU a lektor nenásilné komunikace Petr Sucháček.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.