Další nadace v ČR

Národní ostatní


O programu

Níže naleznete odkazy na grantové a dotační příležitosti, které nabízejí tuzemské organizace a instituce. Víte-li o nadaci či jiné organizaci poskytující granty, se kterou máte zkušenosti, a není uvedena na této stránce, dejte nám (OVaV FF MU) prosím vědět. Rádi tento seznam rozšíříme o další užitečné informace.

Vzdělávací nadace Jana Husa

Program je určen pro doktorandy nebo doktory do 40 let věku (včetně, počítáno ke dni uzávěrky žádostí), působící v humanitních a společenskovědních oborech. Podporu lze získat v následujících oblastech:

Grant Husovy nadace podpoří vypracování odborné eseje v rozsahu 70 až 100 normostran na zadané téma, které považuje za důležité z hlediska svého poslání podporovat vzdělanost, kulturu a svobodu. Celková výše grantu činí max. 100.000,- Kč.

Stipendium Husovy nadace má za cíl podpořit především svobodné a nerušené bádání začínajících vysokoškolských učitelů a akademických pracovníků, jež není podle jejího přesvědčení samozřejmé a obecně podporované. Stipendium činí 60.000,- Kč.

Cena IUS et SOCIETAS je udělována za eseje obsahující nejzajímavější podněty, pohledy a otázky týkající se role práva a justice ve společnosti. Soutěž je určena sociologům, politologům, právníkům, filozofům, ekonomům a studentům z dalších oborů sociálních věd.

Bližší informace k jednotlivým programům a grantům naleznete na webových stránkách nadace, informace k cenám IUS et SOCIETAS naleznete zde.

Nadace Český literární fond

V rámci Nadačního programu Český literární fond poskytuje granty a stipendia v oblastech literatury, dramatické tvorby, publicistiky a vědy.  Podrobné informace o jednotlivých grantech a stipendiích naleznete na stránkách Českého literárního fondu v části Nadační program (pro aktuální rok). Uzávěrky odevzdávání žádostí se očekávají na začátku roku.

Ceny Nadace Český literární fond za vědeckou literaturu jsou od roku 2013 udělovány spolu s Cenami Josefa Hlávky. Aktuální informace naleznete rovněž na webových stránkách Českého literárního fondu (viz odkaz výše).

Nadace Český hudební fond

Nadace Český hudební fond vyhlašuje každoročně grantová řízení na projekty z oboru skladatelského, interpretačního, muzikologického a oboru hudby populární, jazzové a příbuzných žánrů. Příjem žádostí probíhá na jaře, bližší info zde.

Harmonogram soutěže

Aktuální výzvy budou zveřejněny v aktualitách odd.VaV.


Kontaktní osoba


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.