Výzva v programu Kultura

24. 8. 2021 Alžběta Dvořáková

Výzva je určena všem, kteří chtějí od jara 2022 realizovat projekty, které reagují na potřeby v daném místě a využívají potenciál kulturního dědictví. Hledají se projekty, které zpřístupní kulturní dědictví nekonvenční formou, a budou mít prokazatelný dopad na rozvoj regionu a život místních obyvatel.

Současně se žadatelé zaměří na vlastní rozvoj a vyzkouší nové finanční modely, networking a spolupráci s klíčovými partnery, které jim zajistí příjmy pro dlouhodobé fungování a využívání kulturního dědictví. Projekty mohou využít odbornou asistenci nebo inspiraci z donorských zemí v rámci partnerské spolupráce. Velmi vítanou součástí projektů jsou vzdělávací aktivity nejen v oblasti kulturního podnikání, ale i v oblasti zprostředkování kulturního dědictví atraktivním a inovativním způsobem.

Omezení výzvy:
Žadateli mohou být jen subjekty vlastnící/provozující kulturní dědictví (kulturní památky zapsané v Ústředním seznamu kulturních památek ČR (Národní památkový ústav) nebo v Centrální evidenci sbírek nebo v knihovnách evidovaných v evidenci Ministerstva kultury ČR). Vyloučeny jsou kategorie „Národní kulturní památky“ a „Památky UNESCO“.

Za instituci je možné podat pouze 1 žádost. Vedení MU rozhodlo, že za MU bude projekt připravovat Univerzitní centrum Telč, ostatní zájemci se mohou zúčastnit pouze jako partneři jiných subjektů.

Termín uzávěrky pro předkládání žádostí: 1. 11. 2021 do 12:00

V případě zájmu kontaktujte OVaV FF: Ing. Alžběta Dvořáková (alzbeta.dvorakova@phil.muni.cz; kl. 3341)


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.