TA ČR Prostředí pro život: Vyhlášení 5. veřejné soutěže

Prostředí pro život, podprogram 1 – Operativní výzkum ve veřejném zájmu

29. 4. 2021 Veronika Mattesová TAČR


Technologická agentura České republiky vyhlásila ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí veřejnou soutěž v oblasti životního prostředí – Prostředí pro život (podprogram 1). 

Cílem podprogramu 1 (Operativní výzkum ve veřejném zájmu) je zjednodušit a zefektivnit veřejnou správu a zkvalitnit řízení a regulaci v oblasti životního prostředí. V páté veřejné soutěži Ministerstvo životního prostředí upřesnilo témata v 32 prioritních výzkumných cílech. Osm z nich je přímo zaměřeno na sucho a další problematiku změny klimatu a další desítka pak nepřímo na dílčí technické a společenské problémy jak adaptace, tak mitigace, tj. omezování příspěvku člověka ke změně klimatu.

Maximální výše podpory na jeden projekt je 10 milionů korun a maximální intenzita podpory na jeden projekt je až 85 %. Projekt může být řešen nejdříve od 1. ledna 2022 a trvat může 12-36 měsíců. 

Pro uchazeče 5. veřejné soutěže programu Prostředí pro život se bude konat online informační seminář, který proběhne 17. května 2021 od 14:00 hod. organizovaný Technologickou agenturou ČR. V rámci webináře budou uchazeči podrobně seznámeni především se zaměřením a podmínkami veřejné soutěže. Dále budou uchazečům sděleny informace, které jim pomohou při vyplňování návrhu projektu. Přihlásit se můžete ZDE.

Harmonogram

Začátek soutěžní lhůty: 29. dubna 2021 v 9:00 hodin

Konec soutěžní lhůty: 30. června 2021 16:29:59 ISTA, 23:59:59 potvrzení do datové schránky


Kontaktní osoba

Mgr. Veronika Mattesová

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.