Informace o projektu
Relační databáze, mapové projekce a vizualizace dat pro účely propagace, vzdělávání a podpory turismu - realizace na příkladu zlínské filmové kultury (Redazlín)

Logo poskytovatele
Kód projektu
TL03000103
Období řešení
8/2020 - 10/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta
Spolupracující organizace
FILMFEST, s.r.o.

Cílem je vývoj inovativní databáze, specializovaných map a vizualizačních aplikací, které budou prezentovat historii míst, osob či institucí spojených s filmovou produkcí a kulturou města Zlín. Komplexní příklad zlínské filmové kultury umožní testování výzkumného nástroje širokou škálu vizualizací a filtrování dat pro odlišné adresáty. Výzkum bude realizován formou dynamické databáze osob, organizací, architektonických objektů a technického vybavení, které tvořily aktérskou síť filmové kultury. Projekt je koncepčně postaven na teorii aktérských sítí a využívá postupů digital humanities, filozofie vědy, etnohistorie a kulturních dějin a nabídne rekonstrukci aktérské sítě pro účely edukace, turismu a filmového průmyslu.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura Cíl udržitelného rozvoje č.  11 – Udržitelná města a obce

Publikace

Počet publikací: 21


Předchozí 1 2 3 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.