Červencové novinky v MS Teams

Vývojáři z Microsoftu si pro uživatele připravili další dávku vylepšení (nejen) aplikace MS Teams. Organizátory schůzek potěší nová role „spoluorganizátora“, ale i další vychytávky usnadňující práci a studium, jako je například možnost diktování v češtině nebo přizpůsobení kalendáře v MS Lists.

25. 7. 2022

Bez popisku

Nová funkce spoluorganizátora ve schůzce

Ti, kteří často pořádají schůzky, uvítají novou roli „Spoluorganizátor“, kterou mohou přiřadit až 10 lidem, kteří se účastní meetingu. Takovíto spoluorganizátoři mají na schůzce téměř stejná práva jako organizátor, a to včetně možnosti přístupu a úpravy možností schůzky. Roli ocení zejména organizátoři větších a významných schůzek, jako jsou například online státnice či zasedání vědeckých rad, kdy mohou předat část svých práv přes funkci spoluorganizátora svým kolegům.

Připojení do schůzky v Teams pomocí ID a hesla

Neradi sdílíte odkaz na schůzku, protože někteří vaši kolegové mají v nastavení mailu zvolený plaintext? Nově můžete zaslat místo pozvánky kód a heslo – po jejich zadání (viz obrázky) se vaši pozvaní účastníci automaticky připojí.

Streamujte jednoduše z MS Teams do jiných platforem

Pokud jste dříve chtěli streamovat hovor z Teams do jiné streamovací platformy, museli jste složitě vytvářet živou událost. Nyní však stačí pouze naplánovaná schůzka, do které se přidá rozšíření (viz obrázky) a údaje ke streamovaní dle požadované platformy (například YouTube studio či Vimeo). Vyzkoušejte sami!

Vyzkoušejte zobrazení kalendáře MS Lists

Nestačí vám položky v klasickém kalendáři v aplikacích Office? Vyzkoušejte zobrazení MS Lists, kde si můžete sami nadefinovat sloupce a jinak si kalendář přizpůsobit svým potřebám.

Diktování v aplikacích Office – nově v češtině

Zarputilí odpůrci ťukání do klávesnice ocení novou možnost diktování v českém jazyce ve vybraných aplikacích Office. Na svých stolních počítačích si můžete novou funkci vyzkoušet v aplikaci Word, Outlook a Powerpoint (a aktuálně se zavádí pro OneNote).


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info